KammerkoretCantemus

Om Kammerkoret Cantemus

Cantemus kommer fra latin og betyder: ”lad os synge”, og det har koret gjort siden 1985, hvor det blev stiftet af en gruppe yngre entusiastiske korsangere og organist Christian Kampmann Larsen. Det er hjemmehørende i Næstved og har fra starten været tænkt som et målrettet og seriøst arbejdende klassisk kammerkor, der gerne sang kernerepertoiret af danske sange og salmer, men ligeledes gav sig i kast med større værker. Fra 1990 til 2006 blev koret ledet af Jesper Holm. Han var blandt andet initiativtager til de meget roste opførelser af G. F. Händels oratorium Messias, der i et frugtbart samarbejde med Øresunds Barokorkester fandt sted en lang årrække i Næstved og andre sydsjællandske byer.


Fra 2007 til 2016 stod Torben Bech Schnedler i spidsen for Cantemus. Han lavede adskillige temakoncerter med koret, så som Antonín Dvořáks Messe i D-dur, Maurice Duruflés Requiem, Johannes Brahms’ Liebeslieder-Walzer, Gabriel Faurés Requiem og Louis Viernes Messe Solennelle.


Kammerkoret Cantemus fik i efteråret 2017 ny dirigent, Jørgen Graven Nielsen, musikskoleleder i Næstved, og koret nyder godt af Jørgens inspirerende direktion samt hans spændende og utraditionelle korarrangementer.

Kammerkoret Cantemus består i dag af ca. 30 sangere, der mødes fast til en ugentlig prøve. Koret synger hvert år ca. 6-8 koncerter rundt omkring på Sjælland med hovedvægten lagt på kirkekoncerter. Desuden har koret tradition for at deltage i projekter med andre kor fra regionen, og har bl.a. medvirket i opførelser af Johannes Brahms Ein Deutsches Requiem, Carl Nielsens Fynsk Forår og Carl Orffs Carmina Burana.


Det er kendetegnende for koret, at såvel det musikalske som det sociale engagement vægtes højt. Begge dele søges indfriet gennem de ugentlige korprøver, ved koncerterne og de traditionsrige jule- og sommerfester og ikke mindst på korweekender og udenlandsrejser.